Græsk traditionel tærte og “bougatsa” tærte

Den græske traditionelle tærte er en kombination af den traditionelle græske livsstil og friske råvarer indsamlet fra den rige græske natur. Inspirationskilden var vigtigheden i at kunne dække de ernæringsmæssige behov for mennesker, der levede og arbejdede i det hårde og varierede græske landområde.

 

Den traditionelle tærte kan spises som snack i løbet af dagen, som tilbehør til hovedretten, eller som hovedret i sig selv.

Dette er muligt ved at filo-dej fyldes med et væld af forskellige ingredienser, som giver varierede smagsoplevelser og typer af tærter (spinat, ost, kød osv.).

Filo-dejen rulles…logo

…og strækkes i et enkelt, stort, tyndt lag ved hjælp af en kagerulle, hvilket kræver erfarne hænder.

 

Igennem flere århundreder med indflydelse fra Byzans opstod ”bougatsa” tærten.

 

Dette tog smagseksplosionen til det næste niveau. Sødt frem for saltet fyld omfavnes af filo-dejen, som strækkes i luften af bare hænder, frem for brug af en kagerulle.

Indtil i dag er variationen af de enestående smagsoplevelser og de ernæringsmæssige fordele bevaret. Både den traditionelle tærte og ”bougatsa” tærten kan gøre den mest krævende smagsdommer tilfreds og være en vigtig del af en balanceret hverdagskost.