Cafe-Restaurant "Græsk Smag"

Vesterbrogade 109, Copenhagen, tlf. 33 31 88 86
  • Dansk
  • English

Historie & Tradition

TRADITIONEL GRÆSK TÆRTE & BOUGATSA

Det store sortiment af unikke smage såvel som ernæringsværdien, man finder i både den traditionelle tærte og bougatsaen kan tilfredsstille selv den mest krævende gane og bidrager i høj grad til en varieret kost.

Tærte dagen lang!

Den traditionelle græske tærte kan spores tilbage til det gamle Grækenland, hvor den var en del af den daglige kost. Selv i dag er det almindeligt, at den græske tærte serveres ved alle dagens måltider. Som en snack i løbet af dagen, som tilbehør til hovedmåltidet eller som selve hovedmåltidet.

Det er nemlig muligt at fylde dejen med mange forskellige ingredienser, der hver især giver deres helt egen smag til de forskellige typer tærte; spinattærte, ostetærte, kødtærte og mange flere varianter.

Bougatsa

Med en historie daterende tilbage til det byzantinske imperium, hvor bougatsa bragte smagsoplevelsen et skridt videre, har bougatsa lige siden været en af de mest populære desserter i Grækenland, især i den nordlige del af landet.

Det søde fyld pakkes ind i dejen, der strækkes i luften med hænderne, uden brug af kagerulle.